Második képHarmadik képNegyedik képElső kép

Fogaskerekű híd- Hídfelújítások (Városmajor utcai, Béla Király úti és Művész utcai hidak)

2015.02.16.
Küldés e-mailbenNyomtatásKeresésVissza
Fogaskerekű híd- Hídfelújítások (Városmajor utcai, Béla Király úti és Művész utcai hidak)
A BKV ZRt. versenyeztetési eljárást írt ki három, a fogaskerekű vasút vonalán található híd felújítási, korrózióvédelmi munkáira, amelyet Cégünk nyert el.A hidak jellemzően az 1900-as években épültek. Felszerkezetük két főtartós, felsőpályás, acélhidak, hídfőik épített kőtámfalak. A felújítási munkákat 2014. augusztus végén kezdte meg Cégünk. A javításokat nem a megszokott módon, a helyszínen végeztük, hanem a hídszerkezeteket elszállítottuk annak érdekében, hogy a közúti forgalmat a lehető legrövidebb ideig kelljen korlátozni, és minimálisra csökkentsük a nemkívánatos zaj- és porszennyezést, ami a helyszíni munkavégzés esetén sokkal jobban megviselte volna a környéken élőket. A hidak elszállítása komoly szervezési feladatot igényelt. Az átmenő vágány, fogasléc és kábelek eltávolítását, illetve védelembe helyezését követően a hídszerkezeteket daruval emeltük rá egy speciális szállítójárműre, amely rendőri kísérettel érkezett meg a javítás helyszínére. A hidak és azok tartozékai a felújítást követően ugyanilyen módszerrel és útvonalon kerültek eredeti helyükre.

A Városmajor utcai hídnál háttöltés víztelenítési, téglapótlási, fakivágási és rézsűvédelmi munkákat ivégeztünk. Az alépítmények is jelentős felújításon estek át. A hídfő kimozdult elemét elbontottuk majd monolit vasbetonnal újjáépítettük. A hídfők díszköveit restauráltuk.

A Béla Király úti hídnál hídfő takarítási, fakivágási, rézsűvédelmi munkákat végeztünk. A magasság korlátozó kapuk sérültek,  eldeformálódtak korábbi ütközések miatt, amelyek javítását szintén elvégeztük.

A Művész utcai hídnál hídfő takarítási, fakivágási, rézsűvédelmi munkákat végeztünk. A hídfőkön több kőtömb is kimozdult, amelyek rögzítését és restaurálását elvégeztük. A felújítás során a hidak teljes felületét homokfúvásos technológiával megtisztítottuk, az előírt javítási feladatokat elvégeztük, majd teljes felületű korrózióvédelmi bevonattal láttuk el a hidakat és azok tartozékait.
A hídelemeken jellemzően elemközi korrózió (réskorrózió) volt jelen, amelyek tisztítását, javítását szintén elvégeztük. Hírek, újdonságok

Cikkeinket felül olvashatja