"Építsünk a kölcsönös bizalomra"
2015.09.29.

A névválasztásról.Az emberi kultúrák ott tudtak kialakulni, ahol víz volt a közelben, mert víz nélkül nincs élet. A víznyerő helyeket, így a forrásokat, tavakat, folyókat, szakrális tisztelettel vették körül. Ahol pedig nem volt élő víz, ott az ember hamar rájött, hogy kutat kell ásnia.
A kút, mint víznyerőhely évezredek óta kiemelt fontosságú helye a lakóházaknak, városoknak, településeknek. A kutakat nagy becsben tartották, védték a romlástól, szennyeződéstől, kávát építettek köréje és a víznyeréshez egyszerű gépeket - emelőt, csörlőt - szerkesztettek hozzá.
A kutak fontosságát számos helységnevünk őrzi a mai napig, így Városkút, Szentkút, Fallóskút, Hidegkút, Kadarkút, Mélykút, Vaskút, Cserkút, Örménykút, Kardoskút, Hercegkút, Forráskút, Bakonykút, Sóskút, Kőkút, Keszőhidegkút, Salköveskút, Hárskút, Kékkút, Lókút, Úrkút, Zalaköveskút.
Különösen becses kutak esetében külön épülettel, kútházzal óvták a kút tiszta vizét. A kútházak általában fából épültek, de különleges esetekben faragott kövekből, mívesen alakították ki, ezzel is jelezve a kút fontosságát, megbecsülését.
A Kútház Kft. alapítóinak egyik munkája a mátraremetei zarándokút mellett lévő Ördögárok kis hídja volt, amihez közel, egy régi, nagy gonddal épített kútház is volt. Ez ismételten megerősítette a cégvezetés hitét a helyes névválasztásban.
A Kútház Kft. nevében a kút, a víz tiszta forrásából való merítésre utal, a mindennapi munkához a megalapozott mérnöki ismeretek mély kútjából kell folytonosan meríteni. A kút köré épített ház pedig a mérnöki munka eredményét, a benne rejlő értékek védelmét, megbecsülését példázza.
A Kútház Kft. arra törekszik, hogy partnerei megbizonyosodjanak arról, hogy a cég megbízható műszaki és gazdasági alapokon állva eredményes projektekkel járul hozzá a szakma sikeréhez. Megrendelőitől és alvállalkozóitól is ilyen hozzáállást remél és vár el, ezért választotta a Kútház Kft. jelmondatául: "Építsünk a kölcsönös bizalomra"


Forrás : http://www.kuthaz.hu