Második képHarmadik képNegyedik képElső kép

Muronyi peronaluljáró munkálatai 2014-ben

2014.03.19.
Küldés e-mailbenNyomtatásKeresésVissza
Muronyi peronaluljáró munkálatai 2014-ben
A 2014-re tervezett feladatok között szerepel a negyedik és ötödik építési fázisok kivitelezése, a teljes aluljárószerkezet burkolat, illetve bevonat képzések elkészítése.


A 2014-re tervezett munkálatok a 4. és 5. építési fázisok kivitelezése, illetve a teljes aluljáró szerkezet burkolat, illetve bevonat képzések elkészítéséről szól. Az idei munkálatokat a 3. vágányba beépítendő provizórium elhelyezésével kezdtük, melyet sikeresen kiviteleztünk, és a bennlévő egy hónapos üzeme alatt, a vonatközlekedés, és vasútbiztonság legkisebb akadályozása, zavarása nélkül üzemelt. Ez idő alatt elkészítettük a 4. fázist érintő „F” jelű folyosó utolsó szakaszát, az „L1” jelű lépcsőkart, valamint az 5. fázis „R3” rámpa teljes szakaszát. A kivitelezés során szükség volt Tervezői változtatásokra, melyhez megfelelő műszaki megoldásokkal kértünk jóváhagyást. Az 5. fázis „R1” és „R2” rámpák kivitelezése csak a provizórium kivétele után kezdődhetett meg, mivel a forgalom alatt lévő 3. vágány közelsége, nem tette lehetővé a földmunkálatokat. A provizórium kiemelése a Megrendelő kérésére Kirow vasúti daruval történt, ily módon a kiemelés a tervezett éjszakai kiemelés helyett, nappal elvégezhető volt. Ez után kezdődtek meg az „R1-R2” rámpák kivitelezési feladatai, mely a földkiemelést követően, megnövelt kapacitással történt, mivel a befejezési határidő a szerkezetépítési és szigetelési, visszatöltési munkálatokat érintve 2014.03.21. mikor is elkezdődik az új 3. és 4. vágányok építése. Jelen pillanatban a kivitelezés az ütemtervnek megfelelően halad. A hátralévő feladatok, mint gránit burkolatok, acélfogódzók és bevonatok készítése, előkészítési stádiumban vannak, megtörtént a Kínai gránitburkolatok megrendelése, illetve a bevonatokat készítő vállalkozó kiválasztása jelenleg is folyik.
A teljes kivitelezés befejezési határidejével kapcsolatban, szerződésmódosítást kértünk a Tisztelt Megrendelőtől, mivel a kőburkolatok, bevonatok, és acélfogódzók egységesítése kapcsán, még a mai napig nincsenek jóváhagyott tervek, ezért a hátralévő munkálatokat tervezetten 2014.05.23-ra tudjuk befejezni.
 

Hírek, újdonságok

Cikkeinket felül olvashatja