Második képHarmadik képNegyedik képElső kép

Szombathelyi csónakázó tó kivitelezése (2014.09.12. - 2015.05.31.)

2015.02.16.
Küldés e-mailbenNyomtatásKeresésVissza
Cégünk elnyerte a Szombathe­lyi csónakázó tó feletti, nyugati oldali gya­logos híd és csatlakozó mozgássérült parkoló kivitelezését. 

A Kútház Kft. együttműködve a Meliorációs és Rekultivációs Kft-vel konzorciumban elnyerte a Szombathe­lyi csónakázó tó feletti, nyugati oldali gya­logos híd és csatlakozó mozgássérült parkoló kivitelezését. A híd építésével egy időben a közeli területeken várhatóan több épület kivi­telezése is zajlik az „Új Városliget építése Szombathelyen” projekt keretein belül, mely folyamatos együttműködést igényel a társvállalkozókkal.
A híd 30,5 m támaszközű, egynyílású, kéttámaszú, támaszoknál befogott, nyílásközépen csuklós szerkezeti kialakítású 27,10m hosszú acélszerkezetű gyaloghíd. A hídszerkezet két ten­gelyre szimmetrikus. A híd eredeti tervei alapján támaszonként 3+2 db kútalapra támaszkodott volna, ám ezen építésitechnológia környezetre gyakorolt ha­tása miatt átterveztük CFA technológiával ké­szített, fúrt vasbeton cölöpökre. A hídfők ezen áttervezés követően 10-10 db Đ=600 mm át­mérőjű cölöpökön állnak, melyek az alaptes­tekbe vannak befogva. Az alaptestből térdfal-tömb és a felszerkezet részeként a felszerkezet kontúrjának megfelelő keresztmet­szetű vasbeton konzol nyúlik ki, amelyhez az acél felszerkezet homloklemezzel kapcsolódik. Az acélfelszerkezet ortotróp pályalemezes szekrénytartó, mely két egységből áll, a táma­szoknál befogással, középen csatlakozásnál csuklós kialakítással. Az acélpályaszerkezetet a Bilfinger MCE Nyíregyháza Kft. készítette, oly módon, hogy telephelyén a két egységet be­vonatokkal együtt előregyártotta, emelésre kész állapotba. A szerkezet beemelése 2014.12. hónapban történt, ekkor még ideiglenes táma­szokra. A híd geometriai kialakítása és befo­gások hatékony működése miatt a hídfők kivite­lezése ezt követően készült. A befejező munká­latok (bevonatolás, korlátépítés, csatlakozó pálya kialakítása, mederburkolás) a tavaszi idény feladatrészét képezik ütemezés szerint.

Hírek, újdonságok

Cikkeinket felül olvashatja