Gyakran Ismételt Kérdések

A kút, mint víznyerőhely évezredek óta kiemelt fontosságú helye a lakóházaknak, városoknak, településeknek. A kutakat nagy becsben tartották, védték a romlástól, szennyeződéstől, kávát építettek köréje és a víznyeréshez egyszerű gépeket - emelőt, csörlőt - szerkesztettek hozzá.

A kutak fontosságát számos helységnevünk őrzi a mai napig, így Városkút, Szentkút, Fallóskút, Hidegkút, Kadarkút, Mélykút, Vaskút, Cserkút, Örménykút, Kardoskút, Hercegkút, Forráskút, Bakonykút, Sóskút, Kőkút, Keszőhidegkút, Salköveskút, Hárskút, Kékkút, Lókút, Úrkút, Zalaköveskút.

Különösen becses kutak esetében külön épülettel, kútházzal óvták a kút tiszta vizét. A kútházak általában fából épültek, de különleges esetekben faragott kövekből, mívesen alakították ki, ezzel is jelezve a kút fontosságát, megbecsülését.

A Kútház Kft. alapítóinak egyik munkája a mátraremetei zarándokút mellett lévő Ördögárok kis hídja volt, amihez közel, egy régi, nagy gonddal épített kútház is volt. Ez ismételten megerősítette a cégvezetés hitét a helyes névválasztásban.

A Kútház Kft. nevében a kút, a víz tiszta forrásából való merítésre utal, a mindennapi munkához a megalapozott mérnöki ismeretek mély kútjából kell folytonosan meríteni. A kút köré épített ház pedig a mérnöki munka eredményét, a benne rejlő értékek védelmét, megbecsülését példázza.

Cégünk olyan kisvállalkozás, mely nagyvállalati működési rendszer szerint működik, s mely kiemelten fontosnak tartja a hazai építőiparban az innovációs megoldások alkalmazását.

Cégünk kiemelt lehetőséget lát az innovatív termékek és műszaki megoldások felkutatásában, Magyarországi piacra történő bevezetésében és alkalmazásában.

A Polyflex nevű, innovatív dilatációs szerkezettel kapcsolatosan Cégünk a svájci Mageba GmbH-val folytatott tárgyalásokat követően megkötötte a tárgyi dilatációs szerkezet anyagának magyarországi kizárólagos forgalmazását biztosító Együttműködési Megállapodást, 3 éves, meghosszabbítható időtartamra. 

2016. év folyamán tovább bővítettük Cégünknél az innovatív műszaki megoldások palettáját: a patinás angol Stirling and Lloyd Ltd-vel Manchesterben megkötött együttműködési szerződés alapján Cégünk lett Magyarországon az Eliminátor hídszigetelő rendszer kizárólagos forgalmazója, egyúttal kivitelezője.

Természetesen továbbra is mindenhol keressük az innovatív megoldásokat az építőiparban. Budapesten a Rákos patak felett valósítunk meg egy gyalogos – kerékpáros fahíd kivitelezést a XIII. kerületben, melynek keretén belül egy új innovációt alkalmaz Cégünk. A kültérben épülő, időjárásnak rosszul ellenálló „hagyományos ragasztott faszerkezet” helyett egy korszerű megoldást javasoltunk Megbízónknak, azaz az Accoya acetilénnel telített faszerkezetet, ami nedves környezetben jelentősen kedvezőbb ellenállóbb.

Ügyvezetőnk szerint  profi, sikeres, fejlődőképes a zöld-fehér csapat, s bízik benne, hogy az együttműködés gyümölcsöző lesz, szép eredményekkel párosul – ebben az esetben akár hosszú távra is szólhat a névadói támogatás.

Cégünk profilja az építőipari kivitelezés, az építőipart széles körben lefedő tevékenységeinkről részletesen a Termékek/Szolgáltatások menüpontban tájékozódhat.