Mosonmagyaróvár, Kis-Lajta híd második sávval történő bővítése

Mosonmagyaróvár Város Polgármesteri Hivatalának megbízásából a mosonmagyaróvári Lajta Kis-híd második sávval történő bővítésének kivitelezési munkáit Cégünk nyerte el.

A híd a Lajta folyót annak 0+334 fkm szelvényében keresztezi. A műtárgy Mosonmagyaróvár mosoni városközpontját az Erkel Ferenc utcán át köti össze az óvári városközpontból Máriakálnok felé vezető Kálnoki úttal. A jelenlegi és a készülő új hídfél felszerkezete is az 1990-es évek elején NDK vasúti provizórium – készletéből származó, háromnyílású 3x16 m- es fesztávú, ún. „ESB 16„ jelű acél iker szekrénytartó.

A munkák 2019. augusztus 26.-án kezdődtek. A munkaterület alapos előkészítése után megkezdődtek a mederben lévő pillérek és a parton lévő hídfők szélesítése. A híd és környezetének meder illetve rézsűburkolásának nagy része az év vége előtt elkészült. A főtartók december elején beemelésre kerültek.  

A 2020-as évben a munka a hídon lévő útpálya és egyéb hídszerkezetek építésével, a kapcsolódó közvilágítási és útépítési munkálatokkal folytatódik tovább.  

 


 

 

 

Vissza