Megjelenés szakmai fórumokon/Publikációk

Megjelenés szakmai fórumokon/Publikációk

Kísérleti út- és hídépítési munkák

 

Az országos közúthálózat területén ez idáig még nem alkalmazott új technológia, illetve új építési anyag alkalmazhatóságával kapcsolatos témajavaslat benyújtására adott lehetőséget a Magyar Közút Zrt. szervezete. A javasolt új technológia, vagy anyag megfelelőségének ellenőrzésére szükséges egy kísérleti szakasz megépítése, majd azt követően a megépült szakasz hosszú távú monitoringja.

 

Cégünk fenti felhívásra a 4238 jelű főút 8+638 km szelvényében lévő Békési Kettős-Körös-híd süllyedésének helyreállítására – injektálással történő talajstabilizációra és üregkitöltésre nyújtott be javaslatot. Témajavaslatunk megoldandó kísérleti problémája, hogy az 1 támasznál a befolyási oldalon a kiegyenlítő lemez, háttöltés és a töltéslezáró kőkúp alá van üregelődve, illetve megállapítható, hogy a vasbeton lemez az elmúlt két évben kb. 7 cm-t süllyedt. A süllyedés üteme ez évben felgyorsult és a hídhoz csatlakozó burkolaton is markánsan megfigyelhető.

Témajavaslatunkban bemutattuk az injektálási technológiát, a várható eredményeket – műszaki, gazdasági környezeti szempontú előnyöket, hátrányokat –, illetve készült a kivitelezésről egy költségbecslés is.

Az általunk bemutatott injektálási technológia lényeges előnye, hogy a beavatkozás nem igényli a burkolat bontását, s a forgalomkorlátozás mértéke is minimális.


TOP 100

 

A 2019. december 5-én megjelent  Presztízs Magazin Top 100 különszámában Cégünkről is olvashatnak.

 


2019 Hidász Napok

 

2019. június 5.-e és 7. -e között Siófokon a Hotel Azúrban megrendezésre került a Hidászokért Egyesület szervezésében a Hidász Napok.

A konferencián 2 projekttel jelentünk meg, így a szerdai és a csütörtöki napon is tartott előadást Bella Tamás, a Kútház Kft. ügyvezetője.

 

2019. június 5. szerda

Előadás címe:  Győr keleti kapuja: gyalogos híd Győrszentiván térségében

 

2019. június 6. csütörtök

Előadás címe:  Egy darabban keresztül az egész országon: GYSEV vasúti híd Hegyeshalomnál

 

 

 

A konferencia teljes programja elérhető itt